World of Warplanes
World of Warplanes


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 17 Wrz 2012, 22:29 
Młodszy Chorąży
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Wrz 2011, 18:16
Posty: 138
Nie samym chlebem człowiek je.
Nie sam GB załatwi ci sprawę.
Przejrzyj, przeanalizuj, zastosuj :
viewtopic.php?f=26&t=2482
Niektóre są do starych wersji, ale nowe znajdziesz bez problemu.

Nikt inny tego za ciebie nie zrobi.

P.S. Stosowałem GB przy poprzednim patchu - był nieoceniony. Przy obecnym u mnie jest szkodliwy. Nie używam.

_________________
Podobno za firewallem istnieje życie ...

Image

-> World of Warplanes - daj szanse samolotom!

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 18 Wrz 2012, 15:32 
Szeregowy

Rejestracja: 18 Wrz 2012, 15:13
Posty: 1
Cytuj:
4. Koligacja niektórym pomaga(Tylko dla procesorów, które posiadają 2 lub więcej rdzeni).
Kod:
Gdy WoT zostanie pomyślnie uruchomiony wychodzimy do pulpitu ALT+ESC, klikamy PPM na pasek>Menadżer zadań>Procesy>Szukamy "WorldOfTanks.exe">klikamy PPM>Ustaw koligację>Odznaczamy procesor "0"


5. Ustawienie priorytetu procesu.
Kod:
Robimy to co w pkt.4 , tylko zamiast koligacji wybieramy "Ustaw priorytet" zmieniamy wartość na "Niski/Wysoki/Czasu Rzeczywistego". Musimy przetestować, który jest dla nas najlepszy.


Na początku witam Was, drodzy Panowie! (I może też drogie Panie?).

Może uda Wam się rozwiązać mój problem :-). Mianowicie kilka dni temu mogłam spokojnie manewrować tymi ustawieniami priorytetut i koligacjami rdzeni procesora. A dziś przy każdej próbie pojawia się komunikat "Operacja nie może być przeprowadzona. Odmowa dostępu".

Równocześnie zainstalowałam program, który polecaliście, czyli TuneUp. W jednej sugestii zalecił mi zmianę ustawień bodajże kontroli konta użytkownika, ale nie dam sobie za do odciąć ręki. Czy to mogło mieć na to wpływ? Jeżeli tak, to jak to zmienić? Jeżeli nie - to czy świta Wam, co to mogłoby być?

Poza tym fsp jest tak marudne jak stado feministek przed okresem. Raz jest sporawe, około 80-90, a czasami poniżej 10 i nijak nie wiem co ma to wpływ. Ani to, w jaki sposób trzymam laptaopa, ani jaką ustawię kartę graficzną, ani czy go przed chwilą wyczyściłam tym TuneUpem (raz zadziała, raz nie...), przy czym zawsze wyłączam inne programy podczas gry, zwłaszcza te, które żrą procesor. Szczerze mówiąc zmieniając ustawienia priorytetu też nie zauważyłam większej różnicy. Grę mam ustawioną na minimalną grafikę, bez szczegółów itp. Sądzę, że chyba nie muszę instalować GameBoostera, skoro mam 4GB ramu, czyż nie? Z góry dzięki za pomoc :-).


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 18 Wrz 2012, 19:02 
Starszy Chorąży

Rejestracja: 11 Lut 2012, 16:59
Posty: 228
Miejscowość: Krakow
odnośnie prędkości gry. skoro gra mi śmiga i nie tnie to dlaczego gdy oglądam filmiki z bitew to tną się jak emo ?

_________________
Garaż:
CCCP: T-54, ISU-152, IS-7, SU-101
Rzesza: Tiger II, Panther II, Indien-Panzer, VK 30.01 P
USA: T1 Heavy, M53/M55, T-29
Francja: AMX 50 120, AMX AC 46
UK: AT-15
ChRL: T-34-2

Odblokowane: IS-4, Obiekt 704, Centurion 7/1, T-32, AMX 50B, Tygrys (P), SU-122-54, E 75, AMX AC 48, Leopard PT A, E75, WZ 120


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 22 Wrz 2012, 21:50 
Plutonowy

Rejestracja: 23 Sie 2011, 09:47
Posty: 66
Cytuj:
. Grę mam ustawioną na minimalną grafikę, bez szczegółów itp. Sądzę, że chyba nie muszę instalować GameBoostera, skoro mam 4GB ramu, czyż nie? Z góry dzięki za pomoc :-).


GameBooster znacznie przyspiesza czas "wchodzenia do bitwy" ale zauważyłem że im dłużej gramy tym wolniej możemy się podpiąć - poleciał bym tutaj clear ram albo po prostu włączyć i wyłączyć grę. co do fps - może mi ktoś wyjaśnić dlaczego na takich mapach jak himmelstorf ruinberg mam więcej fps od typowych map na otwartym terenie ?

P.S. mam w planach wymianę laptopa na toshibe l830 z kartą graficzną radeon hd770m czy ktoś grał w WoT na karcie o zbliżonych parametrach lub tej samej ? i co sądzicie o grze ogólnie na tym sprzęcie ?


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 22 Wrz 2012, 23:29 
Młodszy Chorąży
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Wrz 2011, 18:16
Posty: 138
Do pytania Husariana dołożyłbym również jedno od siebie :
dlaczego u mnie na KW-4 fps skacze w dół ? Często poniżej 13. Na pozostałych tankach trzyma się powyżej 20.

_________________
Podobno za firewallem istnieje życie ...

Image


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 26 Wrz 2012, 19:09 
Sierżant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Cze 2011, 16:19
Posty: 99
Miejscowość: Lolencja
textures 3% 0.8.0 www.gamefront.com/files/22320357/AHuMex ... _0.8.0.rar
textures 25% 0.8.0 www.gamefront.com/files/22320437/AHuMex ... _0.8.0.rar
wot tweaker 0.8.0 www.2shared.com/file/elvd2AnT/WOT_TWEAK ... H_080.html

_________________
Image Żryj mój ołów!


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 27 Wrz 2012, 19:45 
Starszy Chorąży

Rejestracja: 11 Lut 2012, 16:59
Posty: 228
Miejscowość: Krakow
po kilku próbach z ustawieniami graficznymi udało wycisnąć mi się 20-35 fps. Nowa grafika cieszy oczy ale wole jak płynnie się gra. jak mogę wyłaczyc efekt dymu po aktualizacji 8.0 ?

pozdrawiam

_________________
Garaż:
CCCP: T-54, ISU-152, IS-7, SU-101
Rzesza: Tiger II, Panther II, Indien-Panzer, VK 30.01 P
USA: T1 Heavy, M53/M55, T-29
Francja: AMX 50 120, AMX AC 46
UK: AT-15
ChRL: T-34-2

Odblokowane: IS-4, Obiekt 704, Centurion 7/1, T-32, AMX 50B, Tygrys (P), SU-122-54, E 75, AMX AC 48, Leopard PT A, E75, WZ 120


Ostatnio edytowany przez UnDead86, 28 Wrz 2012, 00:47, edytowano w sumie 1 raz

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 27 Wrz 2012, 23:23 
Szeregowy

Rejestracja: 13 Lip 2012, 15:21
Posty: 1
dzialaja wam te textury 25% u mnie cos nie za bardzo to dziala w wersji 2.3 i 2.4


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 28 Paź 2012, 09:17 
Sierżant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Cze 2011, 16:19
Posty: 99
Miejscowość: Lolencja
wot textures 3% 0.8.1 http://www.gamefront.com/files/22537407 ... _0_8_1_rar
wot textures 25% 0.8.1 http://www.gamefront.com/files/22532056 ... _0_8_1_rar
wot tweaker 0.8.1 http://depositfiles.com/files/dvqli3nba

_________________
Image Żryj mój ołów!


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 04 Lis 2012, 04:38 
Szeregowy

Rejestracja: 04 Lis 2012, 04:29
Posty: 1
up wywala mnie z gry po pobraniu tej paczki 3%


procesor: AMD Athlon 2 rdzeniowy 3Ghz
Ram:4Gb DDR3
Grafika NVidia Geforce7025/nForce630a,DDR3*2 512Mb (dla niewiedzących to dual karta)
łacze internetowe: 2,4MB stacjonarny była neostrada TP

możecie mi powiedziec dlaczego mam niskie FPS? Mimo iż spełnia wymagania to niskie FPS jest


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  

World of Tanks rejestracja | dieta dukana przepisy | gry mmo | GTA IV

Style created by © Matti

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group akuna alveo ziola

Załóż własne, darmowe forum dyskusyjne dzięki phpBB3
phpBB SEO