Jak zwiększyć FPS w WoT ??

Masz problem? Szukasz pomocy? Ten dział jest właśnie dla Ciebie!
Awatar użytkownika
AnorX
Posty: 35
Rejestracja: 12 sty 2011, 9:37

Re: Jak zwiększyć FPS w WoT ??

Postautor: AnorX » 11 mar 2011, 10:04

Miałem podobny problem z fps (mam laptopa) mianowicie standardem u mnie było 5 do 7 a przy grających 13000 to już masakra.

Za pierwszym razem ( nie wiem dlaczego ale pomogło) w opcjach gry dałem obraz pełnoekranowy oraz rozdzielczość 1000/700 (ileś tam - poprawcie jeżeli pamiętacie dokładnie)- fps skoczył i utrzymywał się na poziomie 20 na najniższych ustawieniach.

Drugim pomysłem było wgranie nowych sterowników do karty graficznej + obraz pełnoekranowy + rozdzielczość 1200/900 (kurde nie wiem dokładnie ale będziecie wiedzieć o co kaman) dało mi stabilne 25 fps na średnich ustawieniach oraz "płynność obrazu" nawet przy 14000 graczy co dla mnie jest rewelacją.

Myślę również o wgraniu "fix-a" którego znalazłem na forum zmieniającego ustawienia graficzne pod "słabsze" kompy. Jak to sprawdzę to napiszę co i jak.
-> World of Warships - walcz na morzu!
Awatar użytkownika
Paseq
Posty: 29
Rejestracja: 20 sty 2011, 12:53

Re: Jak zwiększyć FPS w WoT ??

Postautor: Paseq » 11 mar 2011, 10:53

Ten fix na słabsze kompy to przynajmniej u mnie nieporozumienie. Gram na laptopie, wszystkie ustawienia mam na low (poza teksturami czołgu i obiektów które są na medium) i FPS skaczące od 15 do 30. Gdy wgrałem ten fix FPSy spadły mi do 8,9. Tragedia.
Garaż: IS-7, IS-4, Maus, E-100, Löwe, T34, GW Panther, VK 3002 (DB), T-25, T40
Awatar użytkownika
makowiecki
Posty: 8
Rejestracja: 22 gru 2010, 15:50

Re: Jak zwiększyć FPS w WoT ??

Postautor: makowiecki » 11 mar 2011, 15:00

Ja mam średnio 6-7 FPSów. I NI HU nie da się więcej wycisnąć.

A co ciekawe? Jak włączam "tryb snajperski" to FPSy skaczą do 18-20... :/ to dlaczego tak nie jest cały czas?
Awatar użytkownika
Mnih
Posty: 2292
Rejestracja: 11 lip 2010, 12:36

Re: Jak zwiększyć FPS w WoT ??

Postautor: Mnih » 11 mar 2011, 15:13

A co ciekawe? Jak włączam "tryb snajperski" to FPSy skaczą do 18-20... :/ to dlaczego tak nie jest cały czas?


Bo jak oddalasz kamere od czolgu to obejmuje ona wiekszy obszar :D
Obrazek
Awatar użytkownika
makowiecki
Posty: 8
Rejestracja: 22 gru 2010, 15:50

Re: Jak zwiększyć FPS w WoT ??

Postautor: makowiecki » 11 mar 2011, 15:30

No na bank...Nie ważne. Problem rozwiązany. Jak ktoś miałby problem z technologią nvidia optimus to niech wali do mnie.
pinkler01
Posty: 1
Rejestracja: 09 lip 2011, 21:08

Re: Jak zwiększyć FPS w WoT ??

Postautor: pinkler01 » 09 lip 2011, 21:16

kiedyś coś przycisnełem na klawiaturze bo zwykle wot miałem otwarty tak że widziałem pasek start i miałem fps 20-30 a teraz otwarte na całym ekranie mam fps 60-110 ! możecie mi powiedzieć dlaczego ta zmiana ekranu gry tak zwiękrzyła moje fps ?
Awatar użytkownika
Stamford
Posty: 16
Rejestracja: 11 cze 2011, 20:53

Re: Jak zwiększyć FPS w WoT ??

Postautor: Stamford » 09 lip 2011, 21:20

Hmm zapewne było to Alt + Enter
Obrazek
Awatar użytkownika
kroko
Posty: 99
Rejestracja: 16 cze 2011, 14:19

Re: Jak zwiększyć FPS w WoT ??

Postautor: kroko » 10 lip 2011, 9:08

miales gre w oknie co zmniejsza plynnosc gry :)
Obrazek Żryj mój ołów!
Awatar użytkownika
Bunduk
Posty: 1716
Rejestracja: 22 lis 2010, 15:13

Re: Jak zwiększyć FPS w WoT ??

Postautor: Bunduk » 10 lip 2011, 16:30

Autor tematu jak chce się zajmować graniem w cokolwiek nowszego niech kupi nowy komputer ;)

Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość