W.o.T Client bład

Masz problem? Szukasz pomocy? Ten dział jest właśnie dla Ciebie!
Genek
Posty: 7
Rejestracja: 22 kwie 2011, 21:15

W.o.T Client bład

Postautor: Genek » 22 kwie 2011, 22:51

Gdy włączę grę już po naciśnięciu Play , ekran robi się biały tak na 3-5 sekund i się wyłącza .
Wiem że jest wiele tematów na ten temat ale przeglądałem je i nic nie pomogły .
Komputer :
Windows Xp z sp 3
Directx 9.0c
Karta GeForce 9600
Ram 3 gb
CPU: 2.5 GHz

Proszę o pomoc .
-> World of Warships - walcz na morzu!
Awatar użytkownika
Mnih
Posty: 2292
Rejestracja: 11 lip 2010, 12:36

Re: W.o.T Client bład

Postautor: Mnih » 23 kwie 2011, 14:07

Spróbuj zainstalowac jeszcze raz DirectX.
nomad
Posty: 59
Rejestracja: 23 kwie 2011, 6:09

Re: W.o.T Client bład

Postautor: nomad » 23 kwie 2011, 14:16

Oraz zaktualizuj sterowniki karty.
Genek
Posty: 7
Rejestracja: 22 kwie 2011, 21:15

Re: W.o.T Client bład

Postautor: Genek » 23 kwie 2011, 20:36

Zrobiłem tak jak mi kazaliście i nic cały czas ten sam błąd .
Przy okazji chciały bym się zapytać czy mam wszystkie pliki : http://img41.imageshack.us
/i/grar.jpg/

Przeglądając logi w pliku alkylog znalazłem taki zapis :
Log (NuContext): Setup
Log (NuContext): Setup
Error (NuCore): Unsupported function called from 009867A2: IDXGIAdapter_Release

Logi z WotLaucher :
24/03/2011 12:32:13 Starting...
24/03/2011 12:32:13 create update folder: path="C:\Games\World_of_Tanks\Updates"
24/03/2011 12:32:13 create temp update folder: path="C:\Documents and Settings\STAN\Dane aplikacji\wargaming.net\WoT\temp"
24/03/2011 12:32:13 save configuration: path="C:\Games\World_of_Tanks\WOTLauncher.cfg"
24/03/2011 12:32:15 start update process...
24/03/2011 12:32:15 connecting to update server...
24/03/2011 12:32:16 http request has completed: verb="POST" url="http://update.worldoftanks.eu/"
24/03/2011 12:32:16 parsing patch info...
24/03/2011 12:32:16 initialize post-update process...
24/03/2011 12:32:16 launcher update complete.
24/03/2011 12:32:16 connecting to update server...
24/03/2011 12:32:25 http request has completed: verb="POST" url="http://update.worldoftanks.eu/"
24/03/2011 12:32:25 parsing patch info...
24/03/2011 12:32:25 initialize post-update process...
24/03/2011 12:32:25 client update complete.
24/03/2011 12:32:25 connecting to update server...
24/03/2011 12:32:25 http request has completed: verb="POST" url="http://update.worldoftanks.eu/"
24/03/2011 12:32:25 parsing patch info...
24/03/2011 12:32:25 initialize post-update process...
24/03/2011 12:32:25 content update complete.
24/03/2011 12:32:25 initialize clear process...
24/03/2011 12:32:25 update complete.
24/03/2011 12:32:28 stop update process...
24/03/2011 12:32:28 Stop.
duszek26
Posty: 446
Rejestracja: 15 wrz 2010, 16:50

Re: W.o.T Client bład

Postautor: duszek26 » 24 kwie 2011, 21:31

Genek pisze:Zrobiłem tak jak mi kazaliście i nic cały czas ten sam błąd .
Przy okazji chciały bym się zapytać czy mam wszystkie pliki : http://img41.imageshack.us
/i/grar.jpg/

Przeglądając logi w pliku alkylog znalazłem taki zapis :
Log (NuContext): Setup
Log (NuContext): Setup
Error (NuCore): Unsupported function called from 009867A2: IDXGIAdapter_Release

Logi z WotLaucher :
24/03/2011 12:32:13 Starting...
24/03/2011 12:32:13 create update folder: path="C:\Games\World_of_Tanks\Updates"
24/03/2011 12:32:13 create temp update folder: path="C:\Documents and Settings\STAN\Dane aplikacji\wargaming.net\WoT\temp"
24/03/2011 12:32:13 save configuration: path="C:\Games\World_of_Tanks\WOTLauncher.cfg"
24/03/2011 12:32:15 start update process...
24/03/2011 12:32:15 connecting to update server...
24/03/2011 12:32:16 http request has completed: verb="POST" url="http://update.worldoftanks.eu/"
24/03/2011 12:32:16 parsing patch info...
24/03/2011 12:32:16 initialize post-update process...
24/03/2011 12:32:16 launcher update complete.
24/03/2011 12:32:16 connecting to update server...
24/03/2011 12:32:25 http request has completed: verb="POST" url="http://update.worldoftanks.eu/"
24/03/2011 12:32:25 parsing patch info...
24/03/2011 12:32:25 initialize post-update process...
24/03/2011 12:32:25 client update complete.
24/03/2011 12:32:25 connecting to update server...
24/03/2011 12:32:25 http request has completed: verb="POST" url="http://update.worldoftanks.eu/"
24/03/2011 12:32:25 parsing patch info...
24/03/2011 12:32:25 initialize post-update process...
24/03/2011 12:32:25 content update complete.
24/03/2011 12:32:25 initialize clear process...
24/03/2011 12:32:25 update complete.
24/03/2011 12:32:28 stop update process...
24/03/2011 12:32:28 Stop.

Próbowałeś odpalić bezpośrednio z pliku worldoftanks.exe ??
Genek
Posty: 7
Rejestracja: 22 kwie 2011, 21:15

Re: W.o.T Client bład

Postautor: Genek » 25 kwie 2011, 8:08

tak i nic to nie pomogło
Genek
Posty: 7
Rejestracja: 22 kwie 2011, 21:15

Re: W.o.T Client bład

Postautor: Genek » 25 kwie 2011, 20:21

Rozwiązałem już problem ^^ .
Dla wszystkich co mają biały ekran !!
Pobierzcie wszystkie sterowniki itp .
Usnucie też te pliki ( dowiedziałem się z angielskiego forum )
Wejdź do, go C:\WINDOWS\system32 i usuń te pliki

d3d10.dll
d3dx10.dll
d3dx10_33.dll
d3dx10d.dll
d3dx10d_33.dll
dxgi.dll
Nucleus.dll
Ataman
Posty: 552
Rejestracja: 17 sie 2010, 17:38

Re: W.o.T Client bład

Postautor: Ataman » 25 kwie 2011, 22:25

Genek pisze:Windows Xp z sp 3
Directx 9.0c


Gdybyś nas od początku nie okłamywał, to rozwiązanie problemu dostał byś od raz.
Genek
Posty: 7
Rejestracja: 22 kwie 2011, 21:15

Re: W.o.T Client bład

Postautor: Genek » 26 kwie 2011, 10:37

Ja miałem 9.0c . A kłamać to nie kłamałem bo nawet nie wiedziałem że miałem zainstalowany Directx 10 ( nie jestem pierwszym właścicielem komputera ) . Bo te pliki to tylko resztki . A w pliku dxdiag pisało że 9.0c .


temat do zamknięcia
Alano
Posty: 1
Rejestracja: 16 maja 2012, 11:15

Re: W.o.T Client bład

Postautor: Alano » 16 maja 2012, 11:23

Witam mam nadal problem z białym ekranem , po usuwałem te pliki z systemu co napisane jest ale nadal jest ten problem...jak macie jakiś patent iny na usunięcie tego błędu to proszę o napisanie

Wróć do „Pomoc”