Pytań kilka o podzespoły

Awatar użytkownika
misquamaqus
Posty: 247
Rejestracja: 07 kwie 2012, 17:50

Re: Pytań kilka o podzespoły

Postautor: misquamaqus » 22 sty 2014, 21:37

Wyraźnie widać, że opcja regulacji RPM wentylatora jest powiedzmy uszkodzona.

I to nie jest jedno gniazdko FAN, tylko dwa, czyli coś wspólnego, a wspólnym elementem jest bios lub płyta główna.

Zmień bios na inny, raczej nowszy i sprawdź co jest grane.
-> World of Warships - walcz na morzu!
Awatar użytkownika
baba1234
Posty: 1253
Rejestracja: 20 paź 2010, 8:38

Re: Pytań kilka o podzespoły

Postautor: baba1234 » 22 sty 2014, 21:48

Tylko trochę trudno uwierzyć że coś się uszkodziło...Nastąpiła tylko wymiana części i to w gumowych rękawiczkach :P
Czy jest możliwe że to objaw przeciążenia na linii 12 v ??
Garażtype59,IS7,isu152,Object 704,Fv4202
Awatar użytkownika
Crazied
Posty: 2683
Rejestracja: 15 paź 2010, 8:37

Re: Pytań kilka o podzespoły

Postautor: Crazied » 05 mar 2014, 7:20

Zagadka 2:
Obrazek

Zdarzyło się to jak na razie dwa razy. Poprzednio był na dole ekranu na starym monitorze, teraz monitor jest nowy i to samo się pojawiło.
Po zamknięciu okna przeglądarki pojawił się taki pasek.
Oczywiście to się pojawia jak mnie u niej nie ma. Jak u niej byłem to chodził kilka godzin, grzebałem, zaglądałem do FF, grałem w Tomb Raider i nic. Zero błędów (pomijam to, że nie można z jakiegoś powodu ikonek przeciągnąć maksymalnie do prawej i do dołu bo jest jakby niewidzialna blokada :P ).

I pytanie: wada karty graficznej (przypomnę, że to sporadyczne zjawisko) czy sterowników (przeinstaluję je tak czy owak ale wolę spytać :) ).
FAQ: viewtopic.php?f=28&t=2178
PROSZĘ WAS HELP FAST PODAJCIE JAKIES NR FONA ALBO GG ALBO SKEJPA ŻEBY TO SZYBKO ZROBIĆ OK
Obrazek
Awatar użytkownika
baba1234
Posty: 1253
Rejestracja: 20 paź 2010, 8:38

Re: Pytań kilka o podzespoły

Postautor: baba1234 » 05 mar 2014, 11:23

Panowie trochę zapomniałem o temacie, winowajcą takich przekłamań jak u Crazieda i zachowania się wentylatora CPU był zasilacz chiefteca :shock: :shock: Zakupiłem drugiego chiefteca tym razem nówkę ze sklepu z certyfikatem 80+ i od tamtej pory wszystko śmiga jak lalunia.

Dodam że poprzedni chieftec trzymał napięcia pod obciążeniem i w idlu bez problemów, przechodził benchmarki bez problemów, a jednak był powodem problemów.

Po wymianie-spokój.
Garażtype59,IS7,isu152,Object 704,Fv4202
Awatar użytkownika
Crazied
Posty: 2683
Rejestracja: 15 paź 2010, 8:37

Re: Pytań kilka o podzespoły

Postautor: Crazied » 01 kwie 2014, 10:39

Przyczyną powstawania tego szlaczka, była automatycznie zmieniająca się tapeta windows 7.
Po ustawieniu jednej, stałej tapety, problem zniknął :)
FAQ: viewtopic.php?f=28&t=2178
PROSZĘ WAS HELP FAST PODAJCIE JAKIES NR FONA ALBO GG ALBO SKEJPA ŻEBY TO SZYBKO ZROBIĆ OK
Obrazek

Wróć do „Off Topic - Sprzęt i Oprogramowanie”