Laptop i gra w 3D

Awatar użytkownika
baba1234
Posty: 1253
Rejestracja: 20 paź 2010, 8:38

Re: Laptop i gra w 3D

Postautor: baba1234 » 21 lut 2014, 17:12

Czarny2324 pisze:Mem ram test wykazał ze uwalona jest pamięć ram laptop jest na serwisie . Dam znać jak otrzymam go z powrotem. Prawdopodobnie to było przyczyną takich spadków.


Hmm zastanawiające... Gdyby ram był walnięty, to powitałby Cię bluescreen z odpowiednim kodem błędu. Ale nic to, czekamy na powrót lapa z serwisu i odpowiedź na pytanie: czy to faktycznie była przyczyna ?

Tyle kasy a już uwalony ram..Ale nie przebija to laptopa mojego chrzesnego. Zakupił della za 5500zł i 3 razy była już matryca zmieniana z powodu wady (laptop ma 1 miesiąc) :? Dobrze że to miał zmieniane na miejscu w domu...

Wniosek?? Jeśli będę kupował kiedyś lapa znowu to chyba zostanę przy Acerze...
Garażtype59,IS7,isu152,Object 704,Fv4202
-> World of Warships - walcz na morzu!
Awatar użytkownika
Abrakadabra77
Posty: 1330
Rejestracja: 17 maja 2011, 11:45

Re: Laptop i gra w 3D

Postautor: Abrakadabra77 » 21 lut 2014, 17:45

@baba1234
Też mnie dziwi że Memtest błędy wykazał a nie było bluescreenów bo raczej jest tak że leci lapek "na niebieskim" i dopiero szukamy winnego i dochodzimy do memtesta :)
Te lapki to są normalne składaki przeca, kiedyś już chyba rozmawialiśmy jak ja się napaliłem na sprzęt od tych naszych bluemobility i skonsultowałem się ze znajomkiem co zajmuje się serwisem m.in tego sprzętu. On mi radził mocno przemyśleć tą sprawę :) Spora awaryjność , do tego często gęsto eksperymenty z podzespołami i kłopoty ( przynajmniej z początku istnienia tej firmy) z wydajnością zasilania.
I prawdą jest to co wynika z twojego wpisu nie ma pewniaków, jedynie ci co poważnie podchodzą do spraw gwarancji :)
Ja Acera chwaliłem i będę chwalił bo nie dość że najrzadziej mi się psuły to jeszcze bardzo fajny kontakt z serwisem miałem.
Obrazek

Q: "Will there be some drastically new modes introduced?" A (SerB): "Sure, tanks will grow gardens, collect harvest and visit each other in their homes"
Czarny2324
Posty: 65
Rejestracja: 13 mar 2011, 14:17

Re: Laptop i gra w 3D

Postautor: Czarny2324 » 22 lut 2014, 7:59

Pojawiał się bl.uescreen memory magnament . Na jednym ej kości wykazał z 6000 error ów druga była chyba sprawna . Zobaczymy jak sprzęt wróci w pryszlym tygodniu
Awatar użytkownika
baba1234
Posty: 1253
Rejestracja: 20 paź 2010, 8:38

Re: Laptop i gra w 3D

Postautor: baba1234 » 01 kwie 2014, 7:21

Kolego jakieś info jak się sprawuje sprzęt ?? ;)
Garażtype59,IS7,isu152,Object 704,Fv4202
jaroslaw13
Posty: 5
Rejestracja: 26 maja 2015, 15:09

Re: Laptop i gra w 3D

Postautor: jaroslaw13 » 26 maja 2015, 15:53

W moim starym laptopie był problem z blue scereen. Okazało się później, że to wina płyty głównej. Płyta została wymieniona a blue scereen nadal był. Chyba nie ma reguły, zależy jak się trafi na dobry sprzęt.
adronos
Posty: 1
Rejestracja: 29 wrz 2015, 11:08

Re: Laptop i gra w 3D

Postautor: adronos » 29 wrz 2015, 11:10

Laptop do gry to słaby pomysł. Nie dość, że się w moment grzeje jak nie wiem to jeszcze jest zwyczajnie niewygodnie.
Awatar użytkownika
baba1234
Posty: 1253
Rejestracja: 20 paź 2010, 8:38

Re: Laptop i gra w 3D

Postautor: baba1234 » 29 wrz 2015, 11:52

E tam, ja 5 lat gram na laptopach i nic sie nie przegrzewa, tylko trzeba umieć ogarnąc temat. A wygoda to kwestia gustu.
Garażtype59,IS7,isu152,Object 704,Fv4202
Awatar użytkownika
Bunduk
Posty: 1716
Rejestracja: 22 lis 2010, 15:13

Re: Laptop i gra w 3D

Postautor: Bunduk » 29 wrz 2015, 21:58

baba1234 pisze:E tam, ja 5 lat gram na laptopach i nic sie nie przegrzewa, tylko trzeba umieć ogarnąc temat. A wygoda to kwestia gustu.

Lol to już i ty z botami gadasz? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Przyznaję ci ostrzeżenie za rozmowy z botami. Prosimy stosować się do regulaminu forum a niepotrzebne posty raportować moderatorowi.
Proof443
Posty: 5
Rejestracja: 12 gru 2016, 10:33

Re: Laptop i gra w 3D

Postautor: Proof443 » 12 gru 2016, 13:14

Hahah :D poniosło go i rozmawia z botami :D
http://www.kola-rolki.pl/
protas
Posty: 1
Rejestracja: 13 lut 2017, 18:11

Re: Laptop i gra w 3D

Postautor: protas » 13 lut 2017, 18:14

Ja przez jakiś czas grałem na laptopie, ale przeniosłem się na stacjonarkę i już tego nie zmienię. Laptop do pracy, stacjonarny do zabawy.

Wróć do „Off Topic - Sprzęt i Oprogramowanie”