Nasze komputery a W.O.T.

Awatar użytkownika
baba1234
Posty: 1253
Rejestracja: 20 paź 2010, 8:38

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: baba1234 » 19 sty 2013, 13:31

Zamiast w g860 uderzaj w phenoma II x4 965 3,4ghz. Bardziej opłacalny i wydajniejszy zakup ;) http://www.cpu-world.com/Compare/659/AM ... _(140W__BE)_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G860.html
Garażtype59,IS7,isu152,Object 704,Fv4202
-> World of Warships - walcz na morzu!
PiVoSH92
Posty: 168
Rejestracja: 01 sty 2013, 21:08

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: PiVoSH92 » 19 sty 2013, 13:56

Najlepiej uderz w i3 - sprawdzone osobiście, że działa lepiej niż Phenom II X4.
Graj, jakbyś miał 29 wrogów, ale tylko do 15 mógł strzelać - najprawdziwsza prawda :)

Garaż - IS-8, IS-3, KW-1S, KW-1, SU-152, Hellcat, T-50-2, Grille, SU-8, T-44, BDR G1B, M4 Sherman "Gold noob!"
wybiegany
Posty: 21
Rejestracja: 18 sty 2013, 14:58

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: wybiegany » 21 sty 2013, 22:47

dzięki wszystkim za podpowiedzi poczytam na temat obu propozycji jak zmienię konfiguracje napisze jak to się przełożyło na grę.
[...Polacy są nielubiani bo są zarozumiali, głupi i jak tylko ktoś jest lepszy od nich to go wyzywają.
Oczywiście inne nacje też są takie, ale najwięcej robią to Polacy.
Z wyzywaniem Polaków spotykam się po ich wybrykach głównie...]

autor Crazied :)
Awatar użytkownika
szymon888
Posty: 140
Rejestracja: 02 kwie 2012, 14:00

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: szymon888 » 24 sty 2013, 9:46

MOBO: jakiś standardowy ASUS z LGA1155
Procesor: Intel Core i3-2100 3,1GHz
Karta graficzna: MSI R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition/OC
RAM: 4GB od GoodRamu chyba DDR3 1333MHz CL9
PSU: Tacens Radix IV 450W
HDD: WD VelociRaptor WD1600HLHX 160GB 10000RPM 32MB SATAIII
dobra alternatywa dla SSD
System: Windows 7 Ultimate x64

Przy wysokich detalach, rozdziałka oczywiście 1920x1080 - od 40 do 70 FPS
Przy średnich detalach, rozdziałka 1920x1080 - od 45 do 90 FPS
Przy włączonym wszystkim co tylko się da, 1920x1080 - od 27 do 60 FPS

Najniższe wartości wystepują tylko przy spojrzeniu w konkretne miejsce z konkretnego miejsca, więc bardzo rzadko. W zdecydowanej większości przypadków FPS-y utrzymują się pośrodku tych wartości.
UnDead86
Posty: 229
Rejestracja: 11 lut 2012, 14:59

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: UnDead86 » 10 lut 2013, 14:05

Lapek: Lenovo ideapad Y560
Procesor: Intel Core i5 M 460 2x 2,53 GHz
RAM: 4 GB DDR3
System: 64-bitowy Win7
Karta: Radeon HD 5730 1 GB DD3

Gram na zewnętrznym monitorze 24 cale na rozdzielczości: 1920x1018
Grafika średnia, daje mi około 40-60 fps i 50-70 ping.
Garaż:
CCCP: T-54, ISU-152, IS-7, SU-122-54
Rzesza: Tiger II, Panther II, Indien-Panzer, Tiger P
USA: T1 Heavy, T-29
Francja: AMX 50 120, AMX AC 48
UK: AT-15
ChRL: T-34-2

Odblokowane: IS-4, Obiekt 704, T-32, AMX 50B, E 75, E 50, Leopard PT A, WZ 120, Ferdinand
Skipper0pl
Posty: 3
Rejestracja: 02 lut 2013, 11:47

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: Skipper0pl » 19 lut 2013, 20:50

Mój komputer to:

Procesor:
AMD 6 rdzeni po 3,3 GHz z automatycznym turbo jednocześnie wszystkich 6 rdzeni do 3,9GHz

System:
64-bitowy Win7

Ram:
16GB DDR3

Karta Graficzna:
GeForce GT630 4GB

Łącze:
10MB/s

Gra działa bez zarzutu, żadnego opóźnienia ani żadnych przycinek.
Nadzieja to okłamywanie samego siebie jednak umiera jako ostatnia.

Czołgi:
KW-1
KW-1S
IS
Awatar użytkownika
Arek103
Posty: 59
Rejestracja: 13 sie 2011, 19:48

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: Arek103 » 04 kwie 2013, 16:43

mój sprzęcior to:

Procesor: Intel Core 2 Duo E4700 2,60GHz
Pamięć ram: 4giga
Karta graficzna: Nivida GeForce GTX 560 1024mb
System Win7 x84
Łącze: 10mb/s ale niedługo zmieniam na 15Mb/s

Śmiga i hula aż miło ;) tylko procesor podlega wymianie ale jak na razie szkoda mi kasy na kompa ;)
Awatar użytkownika
baba1234
Posty: 1253
Rejestracja: 20 paź 2010, 8:38

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: baba1234 » 04 kwie 2013, 17:18

Skipper0pl pisze:Mój komputer to:
Procesor:
AMD 6 rdzeni po 3,3 GHz z automatycznym turbo jednocześnie wszystkich 6 rdzeni do 3,9GHz
Ram:
16GB DDR3
Karta Graficzna:
GeForce GT630 4GB
Gra działa bez zarzutu, żadnego opóźnienia ani żadnych przycinek.


Na jakich detalach grasz?? Komputer to gotowiec z allegro lub innego "sklepu"?? Bo jesli sam kupowałeś części to strasznie wtopiłeś kasę w tego gt630 (zakup bardzo nieopłacalny w stosunku cena/jakość/wydajność).
Garażtype59,IS7,isu152,Object 704,Fv4202
MrFraxis
Posty: 1
Rejestracja: 31 mar 2012, 20:15

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: MrFraxis » 17 maja 2013, 14:08

Jak tak patrzę na ilość fps u niektórych osób, to odnoszę wrażenie, że mój prawie 2 letni komputer to złom :oops:

Proc: AMD Athlon II x3 450 3,2 GHz
RAM: 4 GB 1333MHz
Płyta główna: MSI 870-G45
Karta graficzna: MSI Radeon HD5770 ( uszkodzone chłodzenie )
System: Windows 8 64bit
Ustawienia: Średnie, domyślne bez antyanaliasingu, 1680x1050
25-50 fps zależy od mapy i akcji w grze. W porywach jest 10 fps
Awatar użytkownika
Gorzki93
Posty: 536
Rejestracja: 21 sty 2012, 20:29

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: Gorzki93 » 26 maja 2013, 9:53

Złom? To patrz na mój:
Płyta: Asus M2N-SLI Deluxe AM2
Proc: AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.81GHz (4 lata temu szybszy był tylko 6000+ lub Core 2 Duo)
Ram: Geil Dual Ultra 2x1GB DDR2 800MHz (4 lata temu prawie najszybsze pamki na rynku)
Grafa: AMD Radeon 2600 Pro 512MB (już wtedy był to słaby punkt tej konfiguracji)
Dysk: Samsung 320GB 7200rpm Sata 2

Gram mając na minimalu wszystko oprócz średnich tekstur, wyciąga 40-60fps, choć czasem przytnie na 15. Gdy proc dostał OC na 3.33GHz prawie nic nie pomogło, bo grafa nie domaga. Miał dostać 2900XT 1GB, ale budżet spadł. Teraz mam ją uszkodzaoną i myślę o 2x 8800GTX w SLI. Sprzęcior bez DX10, ale mi to szczęścia nie jest potrzebne, bo gram na 1280x1024.
X_______T110E5, IS-7
IX_______T95, VK45.02B
VIII______AMX50 100, Panther 2,
VII______Black Prince, T-43, SU-100M1, T71, Auf.Panther
Inne_____SU-100, CGC, 59-16, T21, E8 Sherman, A-20,

Wróć do „Off Topic - Sprzęt i Oprogramowanie”