Nasze komputery a W.O.T.

Awatar użytkownika
Szynek
Posty: 13
Rejestracja: 28 gru 2010, 12:27

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: Szynek » 11 lis 2012, 11:33

Ja gram na dosyć leciwym laptopie Toshiba Satellite A300:
- C2D T5750 2Ghz
- 3GB DDR2 667Mhz
- AMD RADEON 3470

Rozdziałka 1280x800, poziom tekstur tekstur i LOD wysoki, zasięg widzenia na full, reszta na najniższe (plus wyłączone chmury, wybuchy i kilka innych rzeczy). Gra wygląda dosyć dobrze ale działa tak na 20-35 FPS, choć jak włączę tryb snajperski zza dużej ilości krzaków, potrafi spaść i do 10 FPS :/
Obrazek
-> World of Warships - walcz na morzu!
duckkiller
Posty: 240
Rejestracja: 19 sie 2011, 11:49

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: duckkiller » 11 lis 2012, 18:28

U mnie bardziej hobby niz potrzeba - WOT nie wykorzystuje tego sprzetu:

plyta: AsRock Z68 Extreme 4 Gen3
procesor: Intel i7 2600k - 4.4GHz
pamiec: 2 x 4 Gb GSkill 2133MHz
grafika: 2 x GeForce GTX 480 w SLI
dysk: Crucial M4 256Gb
zasilacz: XFX pro 850W core edition

Wszystko na maxa, rozdzielczosc 1920x1080 - okolo 80 fpsow.
Forum uzywam w pracy... Przepraszam, ale nie mam tu polskich czcionek.
Mormaih
Posty: 1
Rejestracja: 02 lip 2012, 18:18

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: Mormaih » 15 lis 2012, 11:56

Procek : Intel Core i3-2330M, 2-2 GHz
Karta Graficzna : Geforce GT 520MX , 1GB
Ram : 4GB
HDD : 500GB
Laptop na full wymaganiach działa zajebiście tylko net radiowy ^^, 100-160 ping
Awatar użytkownika
W_A_S_P
Posty: 76
Rejestracja: 17 paź 2010, 17:16

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: W_A_S_P » 27 lis 2012, 7:41

Procek : Intel Core i3-2330M, 2-2 GHz
Karta Graficzna : Geforce GT 520MX , 1GB
Ram : 4GB
HDD : 500GB
Laptop na full wymaganiach działa zajebiście tylko net radiowy ^^, 100-160 ping


Jestem szczerze zaskoczony, na takiej słabiutkiej konfiguracji WoT działa na full?

Pozwolę sobie na ripostę. Oto mój skromny blaszak:
Płyta główna Asrock M3A770 DE, procesor Phenom II @x4 BE55 3,6GHz z chłodzeniem Thermaltake T1, 4GB DDR3 1333 Good Ram, HDD Samsung 2x250GB, zasilacz Enermax ENP450AGT 450W, lekko "popchnięta" karta graficzna HIS Radeon HD 4850 z customowym chłodzeniem. System Windows 7 64bit Ultimate. Internet Vectra 40Mb/s. Monitor Samsung 22 cale.
Nie jestem zwolennikiem kompromisów, więc WoT śmiga na full detalach przy rozdzielczości 1680x1050. Pingi 50-70ms (bez utraty pakietów), średnio 60fps - najniższa wartość to około 45fps. Ogólnie - na tym sprzęcie WoT jest "grywalny" w sposób zadowalający.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2012, 10:28 przez W_A_S_P, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Soundtrack:
Więc nastał lipiec, za chwilę bitwa
Wewnątrz Tygrysa pacha się rosi
Karl puścił muzę ostrą jak brzytwa
Jedzie się wolno, Ruskich się kosi
Awatar użytkownika
shifo
Posty: 13
Rejestracja: 18 maja 2011, 20:21

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: shifo » 29 lis 2012, 9:47

Lapek kupiony głównie do WOTa:
Lenovo IdeaPad Y580
Intel Core i5-3210M 2.5 GHz
RAM 6 GB, Micron DDR3 1600 MHz
NVIDIA GeForce GTX 660M - 2048 MB
1366x768 pikseli

przy średnich ustawieniach 60 fps. Na full detalach i właczonej unkcji turbo bost - 70-80fps, z tym że wiatrak szaleje.
Awatar użytkownika
Norkos
Posty: 14
Rejestracja: 01 lut 2012, 23:04

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: Norkos » 30 lis 2012, 9:53

1)Procesor Intel Core i7 2700K (Quad Core, 3.50GHz, 8MB cache, LGA1155, 32nm, 95W, VGA, BOX)
2)Płyta główna Asus SABERTOOTH Z77 (LGA1155, Z77, DualDDR3, 2xSATA3, 4xSATA2, RAID, HDMI, GBLAN, ATX)
3)Pamięć Kingston DDR3 4x4GB 1333MHz CL9=16GB
4)Dysk Kingston SSD 480GB SSDNow V+200 (SATA3, 2.5'', MLC, upgrade bundle kit)
5)Dysk zwykły WD Red RAID EDITON WD10EFRX 1TB (3.5'', SATA/600, 64MB cache)
6)Grafika Gigabyte N690D5-4GD-B GeForce GTX 690 4GB (DDR5 512bit, 3xDVI, miniDP, BOX)
7)Zasilacz OCZ zasilacz Fatallity 1000W (modular, SLI, LED, 80Plus Gold)
8)Obudowa Fractal Design DEFINE XL Titanium Black USB 3.0
9)Dzwiek karta 5.1 przeszczepiona ze starego bo dobra i głośniki Z-5500

Wrażenia :shock: w porównaniu do tego co miałem wcześniej, a też nie miałem złego kompa tylko już kilka latek miał

Stary i nowy :)
Obrazek
Obrazek
Voldhr
Posty: 15
Rejestracja: 03 lis 2012, 9:56

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: Voldhr » 01 gru 2012, 16:39

A oto mój grat:

Procesor - AMD Athlon 64 3200+ 2.0GHz;
RAM - 2Gb DRR2
Karta graficzna - NVIDIA GeForce 6100 nForce 405
Internet - 1,5 Mb/s radiowy :D

FPS: 4-7, ping w miastach skacze do 160, a na snajperskim do 999 :D
CCCP:__________T-34, T150, KW1S, Su8
中國:_______________________________
III Reich:____________ _StuGIII, PzIII/IV
U.S.Army:_______________________T49
UK:________________Cromwell, Churchill
grenouille:_____________________AMX40

Odblokowane:Type T-34, T40
Awatar użytkownika
W_A_S_P
Posty: 76
Rejestracja: 17 paź 2010, 17:16

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: W_A_S_P » 05 gru 2012, 9:20

bolo2511 pisze:Cos mi sie nie chce wierzyc ze trafily Ci sie dwa procki z mozliwoscia odblokowania dodatkowych rdzeni ;] ( mi na kilka sztuk trafil sie jeden - mam dostep do takich rzeczy , wiedz sprawdzalem ) a co do wymiany samego procka u syna w kompie ( jak to napisales ) ze poszedl na 6 rdzeni to nie jest takie proste bo do odblokowania dodatkowych rdzeni jest potrzebna odpowiednia plyta glowna a jesli wymieniales tylko samego procka w starej plycie to nawet nie masz opcji w biosie do takich rzeczy ... wiedz jak to zrobiles bez niezbednej opcji w biosie mobo ? Bawilem sie wiele razy z rdzeniami i na roznych plytach glownych , ale trafic dobry model procka to juz inna sprawa ;] a bez odpowiedniej opcji w biosie tez nie jest to mozliwe ... Co do Twojego upgrade'u kompa to sie zgadzam ze Twoj radek dostal skrzydel na nowym procku i mobo bo sam nie raz robilem wlasnie takie upgrad'y w sklepie jak ktos nie chcial wydawac duzo kasy na 'podrasowanie' swojej maszynki ;) i karty dostawaly doslownie skrzydel na nowej plycie i procku ;) a co do tego ze podkreciles go do 3.8 GHz to jak najbardziej mozliwe bo wersje z czarnej edycji daja sie dosc mocno podnosic przy odpowiednich ustawieniach i napieciach w biosie .


Podzespoły komputerowe zamawiam w ESC, z racji że znamy się już trochę ze sprzedawcami, ucinamy sobie pogawędki o tym i owym. Tak było w przypadku procesorów - otrzymali PhenomyII BE serii rokującej na bezproblemowe odblokowanie dodatkowych rdzeni, natomiast czynność ta w przypadku Asrocka 770DE jest dość prosta. Jedynie ostatnio obniżyłem taktowanie do 3.6 Ghz - nie było to wprawdzie konieczne, ale procek czuje większy komfort. Jeśli chodzi o PhenomaII x4 960T, AMD doprawdy się popisało - większość(!) z tych procesorów bezproblemowo zameldowała się jako sześciojajeczny Thuban. Zresztą - ta seria znikła zaraz po wejściu na rynek. Synowi zamontowałem płytę Asrock 970 Extreme3 - odblokowanie rdzeni banalne. W komputerach klientów odblokowanie dodatkowych rdzeni odbywało się tylko i wyłącznie na wyraźne żądanie, dziewięć przypadków - 100% powodzenia. Do tej pory (ostatni taki zmontowany zestaw z odblokowanymi rdzeniami z lata tego roku) nie było przypadku utraty stabilności czy jakichkolwiek innych fochów w żadnym z zestawów. Oczywiście zestawy zostały zmontowane z właściwym mi pietyzmem przy doborze dobrych podzespołów.
Obrazek
Soundtrack:
Więc nastał lipiec, za chwilę bitwa
Wewnątrz Tygrysa pacha się rosi
Karl puścił muzę ostrą jak brzytwa
Jedzie się wolno, Ruskich się kosi
PiVoSH92
Posty: 168
Rejestracja: 01 sty 2013, 21:08

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: PiVoSH92 » 02 sty 2013, 23:23

Pentak G620, HD6850, FullHD - wysokie, nie max, 25-35 normalnie, snajperski spadki do 20.

Phenom II X4, HD6870, FullHD - max, 30-40 normalnie, snajperski bez spadków.
Graj, jakbyś miał 29 wrogów, ale tylko do 15 mógł strzelać - najprawdziwsza prawda :)

Garaż - IS-8, IS-3, KW-1S, KW-1, SU-152, Hellcat, T-50-2, Grille, SU-8, T-44, BDR G1B, M4 Sherman "Gold noob!"
wybiegany
Posty: 21
Rejestracja: 18 sty 2013, 14:58

Re: Nasze komputery a W.O.T.

Postautor: wybiegany » 19 sty 2013, 13:19

obecnie mam Athlona 64 2.0 2GB ramu kartę 6670 i jakoś na minimalnych da się grac 25/10 - 5 chwilami klatek w zależności od sytuacji.
Komputer głownie służy mi do netu i filmów - dopiero ta gra sprawiła ze pomyślałem o zmianie na coś nowego może wezmę g860 z 2X2Gb ramu, ktoś z was grał na tym porcku ?
[...Polacy są nielubiani bo są zarozumiali, głupi i jak tylko ktoś jest lepszy od nich to go wyzywają.
Oczywiście inne nacje też są takie, ale najwięcej robią to Polacy.
Z wyzywaniem Polaków spotykam się po ich wybrykach głównie...]

autor Crazied :)

Wróć do „Off Topic - Sprzęt i Oprogramowanie”