World of Warplanes
World of Warplanes


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Problem z ekranem
PostWysłany: 16 Paź 2011, 12:08 
Sierżant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Paź 2010, 20:53
Posty: 98
Miejscowość: Gliwice Sośnica
Witam mam pewien problem z laptopem poprostu tak z dupy ekran się strasznie przyciemnił (widać coś dopiero jak się firanki zasłoni) próbowałem już Fn + f8 by rozjaśnić nie działa
ustawienie zaśilania na wysoką wydajność nie działa odpalenie z bateri nie działa z kabelka nie działa podłączyłem do telewizora i obraz jest bardzo dobry tylko na laptopie gówno widać
laptop to : HP Pavilion dv6-1215ew
Windows : 7 32bit
ram: 3gb
procesor : AMD athlon(tm) x2 Dual-core QL-65 2.10 GHz
Karta graficzna : ATi mobility Radeon HD 4530 series
za wszelką pomoc bardzo dziękuję :)

_________________
Garaż: GWTiger,Ob212,E-75,E-50,KW4,JagdTiger,VK45.02,LTP,ISU-152,IS-3
/KW-13/AMX 13 75/Caernarvon

Image
CPU i5 4670k MOBO AS Rock Z87 Extreme4
GPU MSi GTX 760 PSU Enermax Revolution x't 630W
RAM Kingston Hyperx 2x4Gb

-> World of Warplanes - daj szanse samolotom!

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z ekranem
PostWysłany: 16 Paź 2011, 18:13 
Generał Broni
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Kwi 2011, 11:00
Posty: 1398
Miejscowość: Słubice
Tylko w WoT? Zmień profil zarządzania energią.

_________________
Poradniki:Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów - Stanisław Lem


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z ekranem
PostWysłany: 16 Paź 2011, 18:30 
Generał Dywizji
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Maj 2011, 13:45
Posty: 1291
Jeżeli na telewizorze jest ok a przy takich samych ustawieniach na ekranie laptopa bardzo ciemny obraz, to może to być uszkodzony inwerter.Wymiana na nowy w serwisie to nie jest jakiś duży koszt w zależności od laptopa od 70-200zł.Może to być również uszkodzenie podświetlenia matrycy -tu koszty naprawy mogą wzrosnąć nawet do 600zł.Oczywiście mogą być również inne przyczyny podałem takie które wydają mi się najbardziej prawdopodobne.

_________________
Image

Q: "Will there be some drastically new modes introduced?" A (SerB): "Sure, tanks will grow gardens, collect harvest and visit each other in their homes"


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z ekranem
PostWysłany: 16 Paź 2011, 19:28 
Sierżant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Paź 2010, 20:53
Posty: 98
Miejscowość: Gliwice Sośnica
ard napisał(a):
Tylko w WoT? Zmień profil zarządzania energią.

1. nie tylko wot nawet do biosu nie mogę wejść bo nic nie widać chyba że podłączę laptopa do telewizora to na telewizorze wszystko ładnie ale laptop dalej przyciemniony
2. grzebałem już w zarządzaniu energią i nic mi to nie dało

_________________
Garaż: GWTiger,Ob212,E-75,E-50,KW4,JagdTiger,VK45.02,LTP,ISU-152,IS-3
/KW-13/AMX 13 75/Caernarvon

Image
CPU i5 4670k MOBO AS Rock Z87 Extreme4
GPU MSi GTX 760 PSU Enermax Revolution x't 630W
RAM Kingston Hyperx 2x4Gb


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z ekranem
PostWysłany: 16 Paź 2011, 19:31 
Generał Broni
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Kwi 2011, 11:00
Posty: 1398
Miejscowość: Słubice
ViRRuSxXx napisał(a):
1. nie tylko wot nawet do biosu nie mogę wejść
Serwis.

_________________
Poradniki:Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów - Stanisław Lem


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z ekranem
PostWysłany: 16 Paź 2011, 19:35 
Sierżant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Paź 2010, 20:53
Posty: 98
Miejscowość: Gliwice Sośnica
Niestety też mi się tak zdaje ;/

_________________
Garaż: GWTiger,Ob212,E-75,E-50,KW4,JagdTiger,VK45.02,LTP,ISU-152,IS-3
/KW-13/AMX 13 75/Caernarvon

Image
CPU i5 4670k MOBO AS Rock Z87 Extreme4
GPU MSi GTX 760 PSU Enermax Revolution x't 630W
RAM Kingston Hyperx 2x4Gb


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Problem z ekranem
PostWysłany: 20 Paź 2011, 12:23 
Starszy Chorąży

Rejestracja: 19 Sie 2011, 13:49
Posty: 242
Miejscowość: Caerdydd
Koszt invertera okolo 100 zlotych. Mozna to wymienic samemu. Inverter jest ulokowany przwaznie pod matryca. Odkrecasz ramke (obudowe matrycy). Inverter jest podlaczony 2 kabelkami - jednym do kabla LCM a dugim do matrycy. Robota latwa jesli masz obycie ze srubokretem. Trzeba tylko uwazac zeby nie polamac zatrzaskow obudowy.

Masz jakies 70% ze to wlasnie ta czesc.

Drugi problem to mozliwosc uszkodzenia lampy podswietlajacej matryce. To taka miniaturowa swietlowka zabudowana w ekranie - da sie to wymienic samemu ale to juz wyzsza szkola jazdy - trzeba pogrzebac w samej matrycy. Do tego ciezko kupic toto polutowane z kabelkami wiec dochodzi przelutowanie w 2 miejscach. To jakies 25 % szans.
5% to inne uszkodzenia (moze byc problem z tasma, moze byc z elektronika w matrycy itp).
Osobiscie zaczalbym od invertera - malo roboty, maly koszt czesci a spora szansa ze naprawisz lapka.

_________________
Forum uzywam w pracy... Przepraszam, ale nie mam tu polskich czcionek.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  

World of Tanks rejestracja | dieta dukana przepisy | gry mmo | GTA IV

Style created by © Matti

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group akuna alveo ziola

Załóż własne, darmowe forum dyskusyjne dzięki phpBB3
phpBB SEO