Jaki komputer do gry w World of Tanks przy Full ustawieniach?

Adramelek
Posty: 16
Rejestracja: 21 sty 2012, 14:33

Jaki komputer do gry w World of Tanks przy Full ustawieniach?

Postautor: Adramelek » 09 maja 2012, 12:28

Witam fanów W.O.T
Mam 28 lat, a World of Tanks jest to moją pierwsza gra w jaką kiedykolwiek grałem, wciągnął mnie w nią kumpel i po prostu się w niej zakochałem z racji że uwielbiam duże zabawki :D

Ja nigdy w gry nie grałem więc nie wiem jakie wymagania muszę spełnić, więc pytam się was doświadczonych.

Mam zamiar za kilka tygodni kupić nowy komputer, monitor, po prostu wszystko.
Złożyłem sobie 2 zestawy, jeden słabszy drugi mocniejszy.
Od was chciał bym się dowiedzieć czy warto dopłacać do mocniejszego czy wystarczy jak kupię ten słabszy, jest to różnica 900zł więc nie mało, a nie chciał bym bez potrzeby przepłacać, podkreślę też że w inne gry nie będę grał interesuje mnie tylko ta.

W grę chcę grać na full ustawieniach, oraz przy rozdzielczości 1920 x 1080, monitor Full HD 21,5" matryca IPS (jeszcze nie zdecydowałem jaki model i firma), chyba tak będzie najlepiej, jak możecie to też doradźcie czy w gry gra się na takiej rozdzielczości.

1 Zestaw Mocniejszy:
Płyta główna - ASUS P8Z68-V/GEN3
Procesor - INTEL CORE i5 2500K
Pamięć - CORSAIR VENGEANCE 8GB 2x4GB 1600Mhz
Grafika - ASUS GTX 560 920Mhz
Dysk - OCZ VERTEX 3 120GB
Zasilacz - OCZ ZT 650W
Chłodzenie Procesora - SilentiumPC FORTIS HE1225

2 Zestaw Słabszy:
Płyta główna - GIGABYTE GA-Z68AP-D3
Procesor - INTEL CORE i3 2100 + Chłodzenie BOX
Pamięć - CORSAIR VENGEANCE 8GB 2x4GB 1600Mhz
Grafika - GEFORCE GTX-460SE 730Mhz
Dysk - OCZ VERTEX 3 120GB
Zasilacz - OCZ ZT 650W
-> World of Warships - walcz na morzu!
Awatar użytkownika
Mnih
Posty: 2292
Rejestracja: 11 lip 2010, 12:36

Re: Jaki komputer do gry w World of Tanks przy Full ustawieniach?

Postautor: Mnih » 09 maja 2012, 12:57

wymagania rekomendowane:
procesor 3 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 9800 GT lub lepsza), 2 GB HDD, Windows XP/Vista/7, prędkość połączenia internetowego 1024 kb/s lub wyższa


Na drugim zestawie będzie chodziło na maks. Chociaż z tą gra róznie bywa. :D
Obrazek
Adramelek
Posty: 16
Rejestracja: 21 sty 2012, 14:33

Re: Jaki komputer do gry w World of Tanks przy Full ustawieniach?

Postautor: Adramelek » 09 maja 2012, 13:17

Wiem że rozdzielczość z jaką się gra ma bardzo duży wpływ (im wyższa rozdzielczość tym sprzęt musi być mocniejszy), więc czy przy takiej rozdzielczości jak pisałem też będzie śmigać płynnie i na full?
Awatar użytkownika
Mnih
Posty: 2292
Rejestracja: 11 lip 2010, 12:36

Re: Jaki komputer do gry w World of Tanks przy Full ustawieniach?

Postautor: Mnih » 09 maja 2012, 13:26

Powinno.
Obrazek
Awatar użytkownika
PLAYER777
Posty: 129
Rejestracja: 25 sty 2011, 20:06

Re: Jaki komputer do gry w World of Tanks przy Full ustawieniach?

Postautor: PLAYER777 » 09 maja 2012, 17:36

Przy AAx32 i rozdzielczości Full HD nie liczyłbym na płynną rozgrywkę przy maksymalnych ustawieniach. Nie mówiąc już o tym że kupowanie GTX560 po premierze Keplera i Tahiti Pro jest nie najlepszym pomysłem
CPU: Intel I5 2500k @OC 4,5Ghz +Thermaltake Contac 29
MOBO: AsRock P67 PRO3 B3
RAM: DDR3 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9
GPU: Gigabyte GeForce GTX470 1280MB DDR5 (Planowana wymiana na GTX680)
PSU: Modecom MC Carbon 600 watt
M4A2E4,JS-7,Maus,Pz2,GwPanther,Tiger2,JS-4,Pz4,E-75,T-54
Adramelek
Posty: 16
Rejestracja: 21 sty 2012, 14:33

Re: Jaki komputer do gry w World of Tanks przy Full ustawieniach?

Postautor: Adramelek » 09 maja 2012, 18:50

Moim skromnym zdaniem na GTX 560 będzie szło na full, ale czy na GTX 460 już nie jestem pewnien dlatego stworzyłem ten temat bo jak pisałem moja wiedza odnośnie gier jest malutka, wiem że napewno szło by na full jak bym miał rozdzielczośc 1280 x 1024 i to nawet na GeForce 9600GT.

Druga sprawa to taka że na karcie którą proponujesz za ile? 1800zł to mogę chyba w najbardziej wymagające gry grać na full, a mi chodzi tylko o World of Tanks
Awatar użytkownika
Crazied
Posty: 2683
Rejestracja: 15 paź 2010, 8:37

Re: Jaki komputer do gry w World of Tanks przy Full ustawieniach?

Postautor: Crazied » 09 maja 2012, 18:51

A jaka jest cena drugiego zestawu?
Tak mnie to ciekawi w porównaniu do mojego.
FAQ: viewtopic.php?f=28&t=2178
PROSZĘ WAS HELP FAST PODAJCIE JAKIES NR FONA ALBO GG ALBO SKEJPA ŻEBY TO SZYBKO ZROBIĆ OK
Obrazek
Adramelek
Posty: 16
Rejestracja: 21 sty 2012, 14:33

Re: Jaki komputer do gry w World of Tanks przy Full ustawieniach?

Postautor: Adramelek » 09 maja 2012, 18:54

O cenach Ci nie powiem trzeba by posprawdzać pewnie, najlepiej na allegro, ja mieszkam w Anglii, a tu ceny są trochę inne.
Awatar użytkownika
Bunduk
Posty: 1716
Rejestracja: 22 lis 2010, 15:13

Re: Jaki komputer do gry w World of Tanks przy Full ustawieniach?

Postautor: Bunduk » 09 maja 2012, 19:12

Nie kupuj w polsce, zapłacisz stówę a czasem nawet sporo więcej. Teraz jednak nie brałbym na twoim miejscu GTX 560 Ti. Powinieneś rozglądać się za Radeonami nie dając się zwodzić super mega Physixem i innymi ultra itp. "technologiami" nvidii próbującej wcisnąć że warto przepłacić dla fałdującej kurtyny w jednej grze na rok (a tyle mniej więcej obsługuję tą wspaniałą technologię xd). Możesz też poczekać do premiery GTX 660 mającego znacznie mniejszy pobór energii w porównaniu do 560 i pewnie da się lepiej kręcić bo jak wiadomo 560 nawet nie oc są strasznie wyżyłowane.
Adramelek
Posty: 16
Rejestracja: 21 sty 2012, 14:33

Re: Jaki komputer do gry w World of Tanks przy Full ustawieniach?

Postautor: Adramelek » 10 maja 2012, 16:27

Podzespoły są prawie w takich samych cenach, ale np. na głośnikach które sobie upatrzyłem jest już 100zł różnicy, ale tak czy inaczej nie opłaci mi się sprowadzać z Polski i kupię tutaj.
Co do Radeonów to dawniej ich używałem teraz preferuję GeForce, tak samo jak przesiadłem się z Athlonów na Intela.
Na GTX 660 nie wiadomo ile by trzeba czekać, oraz ile będzie kosztował? na pewno więcej niż GTX 560, a tyle już nie dam bo nie mam takiej potrzeby.

Pozostają do wyboru te dwa zestawy które wypisałem i zdania raczej nie zmienię na ich temat, ponieważ czytałem o nich wszelkie testy, porównania i wiem że jest OK

Od was chcę się tylko dowiedzieć czy muszę kupować mocniejszy zestaw czy wystarczy słabszy?

Wróć do „Off Topic - Sprzęt i Oprogramowanie”