FPS w World of Tanks

Dopiero zaczynasz? Masz pytanie i nie znalazłeś odpowiedzi w dziale Pomoc - pytaj tutaj! Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi.
Veelver
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwie 2014, 12:31

FPS w World of Tanks

Postautor: Veelver » 14 kwie 2014, 12:36

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć na ilu FPS'ach mógłbym pograć przy tym sprzęcie.

Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3.12 GHz
RAM: 2,00 GB
Karta Graficzna: ATI Radeon HD 3850
Windows: 7

Coś jeszcze ? Jeśli tak to pytajcie.

Pozdrawiam.
-> World of Warships - walcz na morzu!
Neoros
Posty: 444
Rejestracja: 22 mar 2012, 19:16

Re: FPS w World of Tanks

Postautor: Neoros » 14 kwie 2014, 14:34

Jak dla mnie musi być minimum 40 FPSów, aby gra była grywalna. Oczywiście mógłbyś sobie pograć nawet i na 5 FPSach, jak Ci wygodnie. Wystarczy ustawić maksymalną grafikę Improved. Albo odwrotnie! Ustawiasz najniższą na Standardowej grafice i masz najwięcej FPSów. Ale i tak nigdy nie osiągniesz więcej FPSów niż pozwala na to karta i monitor.

Wydaje mi się, że na średnich ustawieniach graficznych + maksymalny zasięg widzenia będziesz miał coś koło 45-55 framesów na grafice Improved. Na więcej raczej nie pozwoli Ci taktowanie karty. Ale toto mniej więcej można sprawdzić na każdym benchmarku kart, bo nie widziałem, żeby gdziekolwiek testowali na WoT'cie.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2014, 14:37 przez Neoros, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Abrakadabra77
Posty: 1330
Rejestracja: 17 maja 2011, 11:45

Re: FPS w World of Tanks

Postautor: Abrakadabra77 » 14 kwie 2014, 14:37

Ja raczej obstawiam na ~35fps na standardowej grafice ustawionej na średnio przy rozdzielczości w okolicach HD Ready. Karta grafiki raczej nie wydoli więcej
Obrazek

Q: "Will there be some drastically new modes introduced?" A (SerB): "Sure, tanks will grow gardens, collect harvest and visit each other in their homes"
Neoros
Posty: 444
Rejestracja: 22 mar 2012, 19:16

Re: FPS w World of Tanks

Postautor: Neoros » 14 kwie 2014, 14:42

Abrakadabra77 pisze:Ja raczej obstawiam na ~35fps na standardowej grafice ustawionej na średnio przy rozdzielczości w okolicach HD Ready. Karta grafiki raczej nie wydoli więcej

W takim razie polecamy ustawienie grafiki na niską poprawioną + maksymalny zasięg rysowania (ja bez tego grać nie potrafię)
Obrazek
Veelver
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwie 2014, 12:31

Re: FPS w World of Tanks

Postautor: Veelver » 15 kwie 2014, 12:52

Ja nie potrzebuje grać na maksymalnej grafice. Jak dla mnie może być minimalna tylko, aby było 40 fps.
Awatar użytkownika
Abrakadabra77
Posty: 1330
Rejestracja: 17 maja 2011, 11:45

Re: FPS w World of Tanks

Postautor: Abrakadabra77 » 15 kwie 2014, 13:06

To raczej będzie więcej
Obrazek

Q: "Will there be some drastically new modes introduced?" A (SerB): "Sure, tanks will grow gardens, collect harvest and visit each other in their homes"
Neoros
Posty: 444
Rejestracja: 22 mar 2012, 19:16

Re: FPS w World of Tanks

Postautor: Neoros » 15 kwie 2014, 17:36

Abrakadabra77 pisze:To raczej będzie więcej

Przynajmniej do jutra, bo "ruskie" relacjonują spadek FPSów o 15-20 po wprowadzeniu 9.0. :/
Obrazek
Awatar użytkownika
Abrakadabra77
Posty: 1330
Rejestracja: 17 maja 2011, 11:45

Re: FPS w World of Tanks

Postautor: Abrakadabra77 » 15 kwie 2014, 18:19

Ja tam grając na teście miałem o ok 10 fps więcej na tych samych ustawieniach co teraz mam - nawet się tu na czacie dziwiłem jakim cudem Spaślak&Co. dopuścili się takiego zaniedbania
Obrazek

Q: "Will there be some drastically new modes introduced?" A (SerB): "Sure, tanks will grow gardens, collect harvest and visit each other in their homes"
Bysio
Posty: 8
Rejestracja: 03 lis 2012, 12:25

Re: FPS w World of Tanks

Postautor: Bysio » 04 maja 2014, 18:05

Wcale nie musi być 40 fps'ów aby grać fajnie. Osobiście mam ustawione wszystko na maxa. Co się tylko da fps około 35 średnio gra chodzi płynnie nigdy nie zlaguje. Myśle że takim progiem będzie 30 fps powyżej ok poniżej słabo.
Awatar użytkownika
MorticianPL
Posty: 97
Rejestracja: 12 mar 2012, 15:47

Re: FPS w World of Tanks

Postautor: MorticianPL » 25 gru 2014, 14:14

To ja się przyłączę do pytania, bo gra mi bangla, ale jakoś nie jestem zadowolony ze spadków FPS w momentach kiedy czołg wyjeżdża zza skały, a nie daj Boże jeszcze się dopiero pojawi, bo wtedy to mam pokaz slajdów.

Windows 7 x64,
grafika ATI Radeon HD 6570,
RAM DDR3 3gb,
12,5% wolnego miejsca na dysku systemowym (przy 7 to ma znaczenie),
procek Intel Core 2 Duo E4400,

Chłodzenie komputer ma zapewnione genialne, więc nie ma szans się przegrzewać, a zdarza mi się grać na 20fps na praktycznie najniższej grafice. Poza tym w momencie włączenia TS3 w trakcie gry jest w ogóle tragedia. Jest jakaś rada na to żeby poprawić prędkość gry (korzystam z WOT tweakera, game boostera) i jakoś to ożenić z TS3?
and so let's talk about it!

SuperPershing, JagdPzE100, T34, VK4502B, KV-4, Ob.212A, AT2, AMX 13 75, St.Emil
W kolejce:
Indien Panzer, Tiger, T29, Hummel, Maus, Ob.261, AMX 13 90, ST-1,

Wróć do „Pytania początkujących graczy”